Konsultintervju med konsultsjuksköterskan Peter!

Säg hej till Peter, en av våra fantastiska konsultsjuksköterskor!

Peter har en lång erfarenhet som undersköterska på bland annat HVB-hem och inom psykiatrin innan han valde att utbilda sig till sjuksköterska, vilket han blev klar med 2011. I intervjun med Peter berättar han om hur det är att vara sjuksköterska och varför han trivs som sjuksköterskekonsult.

Vad var det som gjorde att du ville utbilda dig till sjuksköterska?
”Jag ville helt enkelt lära mig mer om sjukvården och medicin. Jag trivdes väldigt bra inom vården och visste att det är branschen för mig, men kände att jag ville lära mig mer och kunna bidra med medicinska kunskaper.”

Hur kommer det sig att du började arbeta inom bemanning?
”Anledningen till att jag valde att gå över till bemanning var för att arbetsbelastningen på min dåvarande arbetsplats blev för hög, från att vara ansvarig för åtta patienter hade jag helt plötsligt ansvar för 17. Upplevde att jag tappade omvårdnadsbiten och enbart bidrog med den medicinska, vilket inte är ett arbetssätt jag föredrar.”

Var övergången från en fastanställning till konsult inom bemanning så som du förväntat dig?
”Tyckte inte övergången var något speciellt, jag arbetar som sjuksköterska i båda fallen. Men jag hade också arbetat som sjuksköterska under en lång tid och kände mig väldigt trygg i min roll när jag började arbeta inom bemanning. Det enda som jag upplevt är att det är mer utmanande att arbeta som konsult. Jag utmanas med att lära mig nya saker och områden, vilket jag bara tycker är kul och drivs av!”

Hur kommer det sig att du valde att börja arbeta med Agnes och Vårdbron?
”Jag hade tidigare arbetat som konsult i Norge, men ville tillbaka och börja arbeta i Sverige igen. Då mindes jag Vårdbron som jag pratat med vid ett tidigare tillfälle, och kom då i kontakt med Agnes!”

Skulle du rekommendera oss till en vän eller tidigare kollega? Om Ja, varför?
”Ja, det har jag till och med redan gjort! Rekommenderar er för ert bemötande, kommer med relevanta uppdragsförslag och man vet att ni backar upp mig som konsult. Tycker det är roligt att få vara en del av teamet och få en inblick i företaget!”

Tack för alla fina ord, Peter!