Tips inför ditt första bemanningsuppdrag

Tips inför ditt första bemanningsuppdrag

Vi satte oss ner med vår bemanningsspecialist Agnes och pratade om lite tips till dig som är intresserad av att åka ut på ditt första bemanningsuppdrag. Läs hennes tips nedan!

Vid bemanningsuppdrag är det viktigt att känna sig trygg i din roll som sjuksköterska/läkare:

När du arbetar inom bemanning är syftet att du kommer in och gör ett jobb som arbetsgivaren inte kan täcka upp själva. Det innebär att inskolningen är kort och inte till för att lära dig din arbetsuppgifter, utan snarare för att snabbt lära sig arbetsplatsens rutiner. Därför behöver du vara transparent med din kontaktperson gällande din erfarenhet och vad du upplever att du klarar av och inte. Våga stå på dig!

Prioritera vad som är viktigt för dig:

Är det viktigt att tjäna så mycket som möjligt, vara nära hemma, vilken typ av vård du arbetar inom eller schemat? Helst vill man såklart hitta ett uppdrag där allting matchar, men det händer dessvärre ganska sällan. Ofta kan det vara avgörande för vilka uppdrag vi presenterar för dig och vad du tycker om dessa.

Hitta en bemanningsspecialist som du tycker om och som kan möta dina behov vid val av bemanningsuppdrag:

Alla vill ha olika saker från en kollega. Mycket kontakt via telefon, eller bara sms? Någon som bara pratar jobb eller någon man ringer och bollar saker med? Välj din kontaktperson med omsorg och kommunicera vad du förväntar dig av just din bemanningsspecialist!