Konsultintervju med ST-läkaren Harald!

Upptäck Haralds resa som ST-läkare och konsult inom Internmedicin genom vår senaste konsultintervju! Hör honom dela sina erfarenheter och insikter med vår bemanningsspecialist Patrik, som varit en nyckelperson i hans positiva upplevelse. Få en inblick i
vad som lockade Harald till bemanningsbranschen och hur hans resa har utvecklats hittills! 

Vad jobbar du med och vad uppskattar du mest med ditt yrke?

Jag jobbar som ST i Internmedicin och har cirka 6 månader kvar tills jag blir färdig specialist. Jag uppskattar den stora variationen av olika uppdrag både i sluten- men även i öppenvården. Dessutom tar man hand om en mångsidig patientgrupp som oftast är komplexa i sin sjukdomspresentation och andra faktorer som påverkar handläggning av varje individuell patient. Det känns väldigt spännande att försöka sätta ihop alla pusselbitar.

Vilken erfarenhet och kompetens tar du med dig från arbetet och vad lockade dig att börja arbete inom bemanning?

Sjukhuset jag är anställd på har en stor akutmottagning men bedriver även en stor öppenvårdsmottagning. Jag hade möjligheter att lära känna hela vårdkedjan från att stabilisera en akut sjuk patient och ställa upp en initial plan, fortsatt utredning och behandling under slutenvården till uppföljning om några månader via mottagningen.

Att jobba som bemanningsläkare ger mig möjligheter att se hur andra sjukhus fungerar i landet och hur de löser eventuella uppkommande problem. Varje region har olika förutsättningar och resurser men ändå ska alla patienter få den bästa möjliga vården. Det är väldigt givande att breda ut sitt perspektiv och kunna jobba på olika ställe för att kunna utveckla sig.

Vad skulle du säga till personer som är intresserade av att utforska en karriär inom bemanning, men som ännu inte har tagit det första steget?

Som vid de flesta aspekterna i livet gäller även här att man måste prova fram sig. I början kan det kännas svårt att ta första steget eftersom det finns många öppna frågor och det är inte helt enkelt att veta vart man ska börja, men med rätt bemanningsföretag kan man få stöd och kommer snabbt igång.

Vad lockade dig specifikt till att ansluta dig till Vårdbron, och hur har den erfarenheten varit för dig?

Jag upplevde Vårdbron som ett rättvist bemanningsföretag. Enkel kommunikation och att hitta flexibla lösningar är något som jag uppskattar och kändes mest trygg på Vårdbron.

Skulle du rekommendera Patrik och Vårdbron som arbetsgivare till en vän eller tidigare kollega? Om ja, vilka faktorer tycker du gör Patrik och Vårdbron till en bra arbetsgivare?

Jag har faktiskt redan rekommenderat Vårdbron till andra kollegor som funderade om att jobba med bemanningsuppdrag. Patrik är min kontaktperson som innebär att egentligen allt positivt jag har att berätta om Vårdbron baseras egentligen på det fina samarbetet med Patrik. Det är enkelt att kommunicera med honom och han tar verkligen hänsyn till eventuella önskemål. Han investerar mycket energi att hitta rätt uppdrag och är flexibel. Det känns helt enkelt tryggt att jobba med Patrik och Vårdbron.

Stort tack för dina fina ord Harald! Vill du också testa på bemanning? Tveka inte på att kontakta oss eller gör en intresseanmälan direkt HÄR.