Apotekaren Shehnaz berättar om livet som konsult via Vårdbron!

Apotekaren Shehnaz berättar om livet som konsult via Vårdbron!

Möt vår apotekskonsult Shehnaz! 

Shehnaz arbetar idag som apotekskonsult via Vårdbron. Hon älskar att resa och lära sig av olika verksamheter, vilket hon själv berättar har gett henne en bredare förståelse för apoteksdrift och vård i Sverige. Läs mer om hennes arbete som konsult i intervjun nedan! 

 

Vad jobbar du med och vad uppskattar du mest med ditt yrke?

Jag arbetar som apotekskonsult på längre uppdrag på öppenvårdsapotek. Det jag uppskattar mest med mitt arbete är att jag kan erbjuda en stabil resurs till apotek med bemanningsutmaningar. Ofta har dessa apotek haft det tufft under en längre period. Genom att arbeta som konsult kan jag tillföra stabilitet till teamet vilket i sin tur gynnar arbetsgruppen och ökar patientsäkerheten.

 

Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund som apotekare?

Jag tog apotekarexamen från Uppsala universitet januari 2023. Sedan dess har jag arbetat på fem olika apotek på uppdrag med varierande längd.

 

Vilken erfarenhet och kompetens tar du med dig från arbetet och vad lockade dig att börja arbeta med bemanning?

Det som lockade mig mest med att arbeta som konsult är att det gav mig möjligheten att se och lära mig av rutiner på apotek med olika förutsättningar. Jag har fått vara del av olika team och arbeta med olika typer av kundkretsar. Detta har ökat min förståelse för hur apoteksverksamheten drivs och hur vården ser ut på olika orter i landet. Som konsult får man resa till olika regioner och uppleva landet på ett helt nytt sätt. Allt som allt får man fantastiskt mycket lärdom genom att ständigt utmana sig själv till att utveckla sin erfarenhet. Jag får även möjligheten att ständigt träffa och arbeta med nya kollegor.

 

Vad skulle du säga till personer som är intresserade av att utforska en karriär inom bemanning, men som ännu inte har tagit det första steget?

Livet som konsult är inget om inte flexibelt, och man har allting att vinna på att testa på något nytt. Nyckeln är att vara öppen till att få nya erfarenheter och att tillåta sig själv att prova sig fram tills man hittar ett arbetssätt som fungerar för en. Med ett öppet sinne, stöd från bemanningsföretag och arbetsgrupp på apoteket hittar man sitt fotfäste på nolltid.

 

Skulle du rekommendera din konsultchef Ilian och Vårdbron som arbetsgivare till en vän eller tidigare kollega? Om ja, vilka faktorer tycker du gör Ilian och Vårdbron till en bra arbetsgivare?

Från första början hade jag kontakt med Ilian som har varit otroligt tydlig och lösningsorienterad. Det är givande att få arbeta konstruktivt på ett sätt som framhäver varje persons styrkor, och att arbeta med Ilian har gett mig möjligheten att göra detta. När det kommer till att rekommendera Vårdbron så har jag redan gjort det några gånger, till både farmaceuter och andra sjukvårdsarbetare. Vårdbron har varit en suverän partner i mitt arbete. 


Blir du nyfiken på hur livet som apotekskonsult hos Vårdbron är? Läs mer om vårt arbete här